Vores hunde har DKK/FCI stamtavler.
Nogle af vores hunde er født med stamtavler i ikke FCI anerkendte klubber men de er blevet flyttet til DKK (Dansk Kennel Klub) og har fået stamtavle der.
Alle hvalpe fra os bliver solgt med Stamtavle fra DKK
Kun få har tænkt over, hvad en stambog egentlig er. Og mange synes i første omgang, at det er lige meget med stambogen, for de har ikke
tænkt sig, at de skal på udstilling eller at deres hund skal have hvalpe.
Men en stambog er det redskab, der har hjulpet opdrætterne med at lave de dejlige og meget forskellige hunde, vi har i dag – f.eks. supergode jagthunde eller
effektive politihunde eller velfungerende selskabs- og familiehunde.
Det er også der vi som opdrætter kikker på sundheden i egne hunde og i de hunde som vi måske ønsker at bruget ved kommende parringer.
En
stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af, hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig.
Selve stambogen
koster under kr. 300, så dét, der nogle gange gør en stambogsført hvalp dyrere, er altså ikke prisen på stambogen, men den indsats med at finde gode avlsdyr, undersøge for arvelige sygdomme og den slags, som ligger
bag ved stambogsføringen.
Det siger sig selv, at stambogen kun har værdi, hvis man kan stole på de oplysninger, som står i den. Hvem som helst med en PC kan jo lave en hjemmelavet stambog og selv opdigte, hvem der er forældre
og bedsteforældre til din kommende hvalp. Der er sågar privatpersoner, der har oprettet forretning på nettet, hvor hvem som helst – mod betaling naturligvis – kan oprette en stambog med de oplysninger, man nu selv har lyst til.
Så værdien af en stambog står og falder med, at man kan stole på de oplysninger, der står om hvalpens afstamning. Dansk Kennel Klub udsteder – som den eneste FCI-anerkendte organisation i Danmark – stambøger
i overensstemmelse med FCI’s internationale bestemmelser.
Dansk Kennel Klub (i daglig tale: DKK) er Danmarks største organisation for hundeejere.
Alle slags hundeejere (både med racehunde og andre hunde) og hundeinteresserede kan være medlemmer. I dag har DKK over 33.000 medlemmer.
DKK er stiftet i 1897 og er dermed en af Danmarks ældste foreninger. Hans Kgl. Højhed Prinsgemalen er protektor for DKK.
Dansk Kennel Klub er – som den eneste danske organisation – anerkendt af den internationale sammenslutning
af nationale kennelklubber Fédération Cynologique Internationale (FCI).
Man ved hvem man handler med
Man kan stole på stambogens oplysninger
Man er med til at værne om sin race
Man kan deltage i FCI- og specialklubaktiviteter
DKK-opdrætterne er veluddannede
DKK foretager besøg hos opdrætterne
DKK har fokus på helse
DKK_hunder er Id mærket
DKK-hundene har særstilling hos Agria forsikring
Man kan finde alle oplysninger om hundene
Man kan få hjælp i handelssager
Læs artikel om ovenstående her http://www.dkk.dk/Hvorfor-valge-en-DKK-hund-2-2
Klubben giver kun avlstilladelse til hunde med FCI-godkendte stambøger.
Hver af racerne har sin racerepræsentant, som har indgående erfaring og viden om sin race. Du kan som medlem af klubben altid henvende dig til denne om råd og vejledning.
FCI består af fuldgyldige medlemmer og kontraktpartnere – i alt 86 nationale kennelklubber.
FCI anerkender ca. 350 racer, som alle avles efter en såkaldt racestandard, som racens oprindelsesland er ansvarlig for, men som skal godkendes i FCI. Denne standard ligger til grund for dommernes bedømmelse af hundene på udstillinger.
FCI udarbejder overordnede regelsæt for afholdelse af internationale udstillinger, markprøver, løb, agilitykonkurrencer, dog dancing, brugsprøver mm.
DHR
Dansk Hunderegister er det lovpligtige, landsdækkende register over hunde i Danmark.
Alle hunde, som er i Danmark, skal være registreret her ifølge lovgivningen. Hvalpe skal være registreret inden de er 8 uger gamle.
Her er det altså ligegyldigt, om det er et gadekryds eller en med stambog.
Er hunden registret i DHR er altså ikke ensbetydne med at den har stamtavle