Shih Tzu en hellig royal hund

Enkekejserinde Cixi ( T'zu Hsi ) med en sort Shih Tzu hvalp

Enkekejserinde Cixi ( T'zu Hsi ) med en sort Shih Tzu hvalp

Hvornår Shih Tzuen opstod ved man ikke med sikkerhed men dens historie går med sikkerhed 2000 år tilbage i tiden hvor Shih Tzu vises på gobeliner.

Det forlyder at under Tang-dynastiet ( 618-907 e.Kr.), gav kongen af ​​Viqur den kinesiske domstol et par hunde som skulle være kommet fra Fu Lin ( som menes at være det byzantinske rige ) . En anden teori er at de kommet til Kina i midten af ​​det 17. århundrede, da hunde blev bragt fra Tibet til den kinesiske domstol. Disse hunde blev opdrættet i Den Forbudte By i Peking . Den mindste af disse hunde lignede en løve, som er repræsenteret i orientalsk kunst. " Shih Tzu " betyder " løve " .
Det er kendt, at Shih Tzu var et kæledyr i det meste af Ming-dynastiet (1368 - 1644 e.Kr.) , og at de var forbeholdt den kongelige familie. Hvis en der ikke var af kongelig familie blev taget i at have en Shih Tzu var straffen døden.

historikere mener, at efter Enkekejserinde Cixi ( T'zu Hsi )kom til magten i 1860'erne forærede Dalai Lama hende et ynglende par ekstraordinære Shih Tzus . Disse prægtige hunde var grundlaget for hendes rene linie.
Efter hendes død i 1908 blev hundene spredt og avlen ophørt næsten. Da den kommunistiske revolution fandt sted i Kina blev racen  næsten udryddet . Alle Shih Tzu'er i dag kan spores tilbage til fjorten hunde - syv tæver og syv hanner

Shih Tzu hævdes at være den ældste og mindste af de tibetanske hellige hunde , da løven er forbundet med den buddhistiske guddom fordi Buddha skulle være kommet til jorden riddene på ryggen af ​​en løve .

En hund med Personlighed

En Shih Tzu befinder sig bedst hvor den har overblikket og kan følge med i hvad der sker, det kan lige så vel være på sofaryggen, i vindskarmen som midt på gulvet eller mellem dine ben. Kan man ikke acceptere dette, er det ikke den rette hund for en´.

En charmerende og kærlig lille hund!

Den viser dig sin kærlighed det bedste den kan, springer dig i møde og vil med alle steder
Shih Tzu´en er en aktiv hund der ikke står tilbage for de største vandpytter, de største snebunker, og de største bunke snask

Den elsker at tumle sig, men er samtidig en rigtig hyggehund. Husets bedste stol er favorit sted og den foretrækker til enhver tid ejerens seng fremfor sin hundekurv.

Shih Tzu'er sidder gerne med ved bordet, som den forresten også elsker at ligge på, så kan følge med i alt.

Den er kvik og hurtig opfattende, Som den selvstændige hund den er, anser den sig for ligeværdig med dens mennesker! Det er sjældent nødvendigt at sætte en shih tzu på plads, men det er dog alligevel vigtigt at den ved hvor i hirakiet den befinder sig.

En Shih tzu kunne ikke drømme om at gører noget den ikke syntes er rimeligt eller kan se meningen i.. og den viser gladeligt sin mening ved at vende sig om at gå - det er en hund med selvtillid den har majestætisk attityde

Det vigtigste for en Shih Tzu er kontakten med dens familie, og den egner sig ikke til at være alene 10 timer hver dag. I sådan en situation må man have mindst to hunde, men det kommer nu ofte, ganske af sig selv!

Shih Tzu ejere har en talemåde: Der er altid plads til en Shih Tzu til!

Den befinder sig lige så godt i en lille bylejlighed med korte lufteture til hverdag, som i et stor hus med en masse udendørs plads.

Del siden